Овочі з фрикадельками по-афганськи

Чудові і смачні літні страви з фаршу. Яскрава і пікантна страва, як вся кухня Сходу. Кухня: Арабська

Інгредієнти

  • Цукіні (або молодий кабачок) - 1 кг
  • Помідор - 700 г
  • Цибуля ріпчаста (великих) - 3 шт
  • Фарш м'ясний - 500 г
  • Картопля - 400 г
  • Квасоля стручкова - 150 г
  • Томати у власному соку (400 гр.) - 1 бан.
  • Часник - 3 зуб.
  • Перець чилі - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія (для смаження)
  • Петрушка - за смаком
  • Куркума - за смаком
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Коріандр - за смаком

Час приготування: 120 хвилин

Кабачок нарізати навпіл і потім на пластини. Обсмажити в олії до золотистого кольору.
Картоплю так само нарізаємо на шайби і обсмажуємо. Поки обсмажуються овочі нарізати цибулю півкільцями, помідори на дольки. Дрібно нарізати часник і перець.
У фарш додати сіль (у мене адигейська вже ароматна зі спеціями) і петрушку. Скачати маленькі фрикадельки. Їх так само обсмажити.
На дно казана покласти шар помідорів, небагато цибулі, частину квасолі і фрикадельок.
Потім йде шар картоплі, викладається вся картопля. Всі шари я присипаю перцем, сіллю і часником з перцем чилі.
На картоплю йде шар помідор, цибулі і кабачків, а потім фрикадельки, цибуля, квасоля і знову кабачки.
В кінці йдуть помідори.
Подрібнити помідори у власному соку, додати куркуму, цукор, перемелені зерна коріандру, перець і сіль за смаком. Полити все зверху. Щільно закрити кришкою, дати закипіти на великому вогні, а потім зменшити до мінімуму і тушкувати близько 50 хвилин.
Наше страва з фаршу готова. При подачі поливають йогуртом, змішаним з часником. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі