Чудові і смачні літні страви з фаршу. Яскрава і пікантна страва, як вся кухня Сходу. Кухня: Арабська
Інгредієнти
- Цукіні (або молодий кабачок) - 1 кг
- Помідор - 700 г
- Цибуля ріпчаста (великих) - 3 шт
- Фарш м'ясний - 500 г
- Картопля - 400 г
- Квасоля стручкова - 150 г
- Томати у власному соку (400 гр.) - 1 бан.
- Часник - 3 зуб.
- Перець чилі - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Сіль за смаком
- Олія (для смаження)
- Петрушка - за смаком
- Куркума - за смаком
- Цукор - 1 ст. л.
- Коріандр - за смаком
Час приготування: 120 хвилин
Кабачок нарізати навпіл і потім на пластини. Обсмажити в олії до золотистого кольору.
Картоплю так само нарізаємо на шайби і обсмажуємо. Поки обсмажуються овочі нарізати цибулю півкільцями, помідори на дольки. Дрібно нарізати часник і перець.
У фарш додати сіль (у мене адигейська вже ароматна зі спеціями) і петрушку. Скачати маленькі фрикадельки. Їх так само обсмажити.
На дно казана покласти шар помідорів, небагато цибулі, частину квасолі і фрикадельок.
Потім йде шар картоплі, викладається вся картопля. Всі шари я присипаю перцем, сіллю і часником з перцем чилі.
На картоплю йде шар помідор, цибулі і кабачків, а потім фрикадельки, цибуля, квасоля і знову кабачки.
В кінці йдуть помідори.
Подрібнити помідори у власному соку, додати куркуму, цукор, перемелені зерна коріандру, перець і сіль за смаком. Полити все зверху. Щільно закрити кришкою, дати закипіти на великому вогні, а потім зменшити до мінімуму і тушкувати близько 50 хвилин.
Наше страва з фаршу готова. При подачі поливають йогуртом, змішаним з часником. Смачного!
Коментувати