Курка по-азербайджанськи "Чихиртма"

Одне з моїх улюблених страв з курки. В Азербайджані чихиртму їдять як основне блюдо, так і з гарніром. Ідеально підходить рис. Можна готувати як святкові страви. Кухня: Азербайджанська

Інгредієнти

  • Стегно куряче - 1 кг
  • Кубик бульйонний (разводимо на 500 мл окропу) - 2 шт
  • помідор
  • Цибуля ріпчаста (невеликого розміру) - 7 шт
  • Яйце куряче - 6 шт
  • Лимон (невеликого розміру) - 1 шт
  • Зелень
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Куркума

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Стегна ділимо навпіл відрізаючи зайвий жир. Солимо, перчимо і додаємо 1 чайну ложку куркуми, розмішуємо і залишаємо в сторону. Помідори очистити від шкірки за допомогою окропу і дрібно нарізаємо кубиками. Також нарізаємо кубиками і цибулю. На розпеченій сковорідці обсмажуємо курку з двох сторін до золотистого кольору і перекладаємо в миску. Потім з додаванням вершкового масла на середньому вогні помішуючи обсмажуємо цибулю до прозорості і не забуваємо посолити. Помішуючи цибулю її потрібно притискати лопаткою, перетворюючи в кашку.

Після досягнення прозорості цибулі, додаємо помідори, вичавлюємо лимон трохи покатавши його попередньо, розмішуємо так само придавлюючи лопаткою. Через хвилин 5 додаємо половину курячого бульйону, пробуємо на сіль не звертаючи уваги на кислинку від лимона (вона піде після додавання яєць). Потім додаємо курку, все ще раз перемішуємо, додаємо залишки бульйону, так щоб бульйон не покривав курку, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 25-30 нудиться.

Збиваємо яйця, солимо і перчимо. Через 30 хвилин відкриваємо кришку, акуратно виливаємо яйця, намагаючись рівномірно розподілити по всій сковорідці і залишаємо так (не перемішуючи) хвилин на 7, поки не піде зайва рідина. Посипаємо зеленню. І подаємо на стіл. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі