Інгредієнти
- Рис - 1 кг
- Морква - 1 кг
- Яловичина - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 3 шт
- Зіра - 2 ч. л.
- Сіль - 2 ч. л.
- Часник - за смаком
- Вода - 1 л
- Олія - 150 г
Кількість порцій: 6
Нарізаємо моркву дрібною соломкою
Нарізаємо цибулю півкільцями
М'ясо нарізаємо середніми шматочками
У казан наливаємо масло, потім наше м'ясо добре обсмажуємо
Після того як ми обсмажили м'ясо кладемо цибулю і так само обсмажуємо до золотистого кольору
Після того як обсмажили цибулю додаємо моркву, її так само добре обсмажуємо до золотистого кольору
Під час приготування морквини додаємо трохи зіри і сіль
Після того як обсмажили моркву додаємо воду, і обов'язково потрібно врахувати, що на кілограм рису потрібно 1 літр води (якщо додасте більше то вийде каша), в принаймні якщо не буде вистачати, воду можна буде чуть чуть підлити
Після того як вода закипіла, даємо покипіти на повільному вогні, хвилин 20-30
Після як наш зервак покипів, хвилин 20-30, закидаємо рис
Даємо рису увібрати всю воду і кладемо часник, зверху посипаємо зирой, що залишилася
Після того як наш рис ввібрав майже всю воду рис збираємо гіркою і закриваємо його хвилин на 40, періодично помішуючи
Хвилин через 40 відкриваємо кришку і перемішуємо добре
Всім смачного!
Коментувати