Рецепт приготування плову

Інгредієнти

  • Рис - 1 кг
  • Морква - 1 кг
  • Яловичина - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Зіра - 2 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Часник - за смаком
  • Вода - 1 л
  • Олія - ​​150 г

Кількість порцій: 6

Нарізаємо моркву дрібною соломкою
Нарізаємо цибулю півкільцями
М'ясо нарізаємо середніми шматочками
У казан наливаємо масло, потім наше м'ясо добре обсмажуємо
Після того як ми обсмажили м'ясо кладемо цибулю і так само обсмажуємо до золотистого кольору
Після того як обсмажили цибулю додаємо моркву, її так само добре обсмажуємо до золотистого кольору
Під час приготування морквини додаємо трохи зіри і сіль
Після того як обсмажили моркву додаємо воду, і обов'язково потрібно врахувати, що на кілограм рису потрібно 1 літр води (якщо додасте більше то вийде каша), в принаймні якщо не буде вистачати, воду можна буде чуть чуть підлити
Після того як вода закипіла, даємо покипіти на повільному вогні, хвилин 20-30
Після як наш зервак покипів, хвилин 20-30, закидаємо рис
Даємо рису увібрати всю воду і кладемо часник, зверху посипаємо зирой, що залишилася
Після того як наш рис ввібрав майже всю воду рис збираємо гіркою і закриваємо його хвилин на 40, періодично помішуючи
Хвилин через 40 відкриваємо кришку і перемішуємо добре
Всім смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі