Один з варіантів плову, але без моркви. А щоб не було нудно і блідо - свіжа зелень, зіра і суха аджика, паприка - спеції додадуть страві сонячний апетитний колір і аромат. Страви з курки дуже смачні, готуйте їх.
Інгредієнти
- Рис (2,5 склянки) - 500 г
- Курка - 1 кг
- Цибуля ріпчаста (3 шт., велика) - 500 г
- Олія - 150 мл
- Паприка солодка - 1 ст. л.
- Зіра - 1 ч. л.
- Аджика (суха, гостра) - 1 ч. л.
- Сіль (1 ч.л. з невеликою гіркою) - за смаком
- Часник (середній) - 1 шт
- Зелень (кріп, часникові стрілки) - за смаком
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 10
Курку вимити, обсушити і нарізати шматками. У казані розжарити олію, акуратно викласти курку і обсмажити, 5 - 7 хвилин, на вогні вище середнього, перемішуючи. Додати аджику, насіння зіри і паприки, перемішати.
Нарізати цибулю і додати до курки, смажити 5 хвилин.
Посолити, враховуючи відразу і рис. Хотілося б відзначити, що масляна маса повинна на 2/3 покривати продукти.
В цей час промити рис, "до прозорої води".
Викласти рис рівним шаром, влити 2 склянки води. Дати закипіти, зменшити вогонь до мінімуму і накрити кришкою.
Почистити часник і нарізати зелень.
Через 15 хвилин розкласти в рис зубчики часнику, накрити і залишити на вогні ще на 5-7 хвилин.
Подати гарячим, перемішавши. Смачного!
Коментувати