Долма це всіма нам улюблені голубці тільки в виноградному листі. Це дуже ароматна і смачна страва з фаршу, яку кожен повинен спробувати.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний - 300 г
- Рис (200 гр. відвареного рису.) - 200 г
- Зелень (кріп, листочки базиліку.) - 1 пуч.
- Лист виноградний - 50 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Вода (3 літри окропу щоб ошпарити виноградні листя) - 5 л
- Цибуля ріпчаста (в фарш.) - 2 шт
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 6
1. Готуємо фарш, пропускаємо через м'ясорубку м'ясо свинини, яловичини (в рівних пропорціях) і дві головки ріпчастої цибулі. Зелень дрібно рубаємо і додаємо в фарш, не забуваємо солити і перчити за смаком.
3. Потім додаємо в фарш 200 гр. відвареного рису.
4. Виноградні листя покласти в миску, залити окропом і витримати 5-7 хвилин. Потім відкидаємо листя на друшляк і даємо стекти воді.
5. Виноградні листя розкласти на столі або обробній дошці прожилками вгору. На середину кожного аркуша викласти трохи фаршу (приблизно одна чайна ложка на один виноградний лист). І починаємо згортати долму, спочатку закриваємо фарш, підігнувши верхні краї листа, а потім закриваємо начинку бічними сторонами листа і звертаємо в рулет. Таким же чином, чинимо з іншими листями і фаршем.
6. На дно каструлі викладаємо 2 шари виноградних листів, на шар виноградних листів викладаємо долму впритул один до одного, швом вниз. Залити кип'яченою водою врівень з долмой, не забуваємо солити.
7. Зверху долму накриваємо блюдом, а на блюдо ставимо вантаж (у мене пів літрова банка з водою), щоб під час кипіння долма не розгорталася. Готувати 1-1,5 години при ледь помітному кипінні.
8. Готову долму викладаємо на блюдо і подаємо з соусом. (У мене соус це натуральний йогурт змішаний з часником і дрібно порубаним кропом).
Смачного!
3. Потім додаємо в фарш 200 гр. відвареного рису.
4. Виноградні листя покласти в миску, залити окропом і витримати 5-7 хвилин. Потім відкидаємо листя на друшляк і даємо стекти воді.
5. Виноградні листя розкласти на столі або обробній дошці прожилками вгору. На середину кожного аркуша викласти трохи фаршу (приблизно одна чайна ложка на один виноградний лист). І починаємо згортати долму, спочатку закриваємо фарш, підігнувши верхні краї листа, а потім закриваємо начинку бічними сторонами листа і звертаємо в рулет. Таким же чином, чинимо з іншими листями і фаршем.
6. На дно каструлі викладаємо 2 шари виноградних листів, на шар виноградних листів викладаємо долму впритул один до одного, швом вниз. Залити кип'яченою водою врівень з долмой, не забуваємо солити.
7. Зверху долму накриваємо блюдом, а на блюдо ставимо вантаж (у мене пів літрова банка з водою), щоб під час кипіння долма не розгорталася. Готувати 1-1,5 години при ледь помітному кипінні.
8. Готову долму викладаємо на блюдо і подаємо з соусом. (У мене соус це натуральний йогурт змішаний з часником і дрібно порубаним кропом).
Смачного!
Коментувати