Соковита, ніжна кольрабі чудово поєднується з кабачково-грибною заливкою, смак підвищують тефтелі, а помідори черрі служать не тільки прикрасою. Вони доповнюють своїм неповторним виглядом і ароматом.
Інгредієнти
тефтелі
- Фарш м'ясний - 300 г
- Рис (відварений) - 5 ст. л.
- Приправа (прованські трави) - 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
- Сіль - 0.2 ч. л.
- Перець чорний (мелений) - 0.5 ч. л.
заливка
- Печериці - 8 шт
- Кабачок - 500 г
- Сирок плавлений (в ванночках) - 200 г
- Сметана - 100 г
- Сіль - 0.2 ч. л.
основа
- Капуста кольрабі - 400 г
- Помідори черрі - 800 г
- Лист лавровий - 2 шт
- Сіль - 0.2 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4
Цибулю і часник подрібнити. У м'ясний фарш додати рис, приправу, перець, сіль, цибулю і часник.
Кольрабі порізати довільно, але не дуже дрібно. Відварити з додаванням солі і лаврового листа протягом 10 хвилин з моменту закипання. Можна не відварювати, але тоді кольрабі нашаткувати або порізати тонкими слайсами. Готову кольрабі відкинути на друшляк і перекласти у форму для запікання.
З фаршу сформувати маленькі тюфтельки, розподілити у формі для запікання, а між ними розкласти помідори черрі.
Для заливки підготувати кабачок і гриби, перекласти їх в чашу блендера, додати сир і сметану, посолити. Включити духовку розігріватися до 180 градусів.
Подрібнити вміст блендера і перекласти у форму для запікання, рівномірно розподілити по поверхні. Випікати при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Цю страву з фаршу в духовці подавати в гарячому вигляді. Смачного!
Коментувати