Тефтелі з кабачком в томатному соусі

Пропоную вашій увазі рецепт приготування смачних, соковитих тефтелей з кабачком. Страви в духовці з фаршу дуже смачні.

Інгредієнти

тефтелі

  • Рис (сирої) - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Фарш м'ясний (у мене свинячо-яловичий) - 500 г
  • Кабачок - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Олія (для змащування форми) - 1 ст. л.

соус

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Помідор - 4 шт
  • Олія (для обсмажування) - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Орегано - за смаком
Доводжу воду до кипіння, солю до смаку, додаю промитий рис (100гр) і варю до напівготовності. Даю рису охолонути.
Тим часом нарізаю цибулю, часник і кабачок. Перебиваю в блендері, до утворення "кашки".
До фаршу додаю рис, перебиті овочі, яйце, сіль за смаком, чорний перець, спеції (у мене до фаршу).
Перемішую і відбиваю фарш.
Форму для випікання змащую олією. Вологими руками формую тюфтельки. Відставляю форму в сторону.
Готую соус. Цибулю нарізаю невеликим кубиком. Моркву натираю на дрібній тертці. Томати розрізаю на 4 частини, видаляю плодоніжки і натираю на тертку, притримуючи за шкірку. Шкірку викидаю.
Обсмажую цибулю на рослинній олії до напівпрозорості. Додаю моркву. Обсмажую до посветления моркви. Додаю томати. Солю і додаю орегано. Перемішую. Чекаю закипання і вимикаю вогонь.
Викладаю соус на тефтелі. Накриваю фольгою і відправляю в розігріту до 180 градусів духовку на 45-55 хвилин (дивіться по своїй духовці).
Тюфтельки з кабачком запечені в духовці готові. Вони виходять дуже ніжними і смачними. А вам я бажаю смачного, гарного настрою і всього самого найкращого!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі