Пропоную вашій увазі рецепт приготування смачних, соковитих тефтелей з кабачком. Страви в духовці з фаршу дуже смачні.
Інгредієнти
тефтелі
- Рис (сирої) - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
- Фарш м'ясний (у мене свинячо-яловичий) - 500 г
- Кабачок - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Спеції - за смаком
- Олія (для змащування форми) - 1 ст. л.
соус
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Помідор - 4 шт
- Олія (для обсмажування) - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Орегано - за смаком
Доводжу воду до кипіння, солю до смаку, додаю промитий рис (100гр) і варю до напівготовності. Даю рису охолонути.
Тим часом нарізаю цибулю, часник і кабачок. Перебиваю в блендері, до утворення "кашки".
До фаршу додаю рис, перебиті овочі, яйце, сіль за смаком, чорний перець, спеції (у мене до фаршу).
Перемішую і відбиваю фарш.
Форму для випікання змащую олією. Вологими руками формую тюфтельки. Відставляю форму в сторону.
Готую соус. Цибулю нарізаю невеликим кубиком. Моркву натираю на дрібній тертці. Томати розрізаю на 4 частини, видаляю плодоніжки і натираю на тертку, притримуючи за шкірку. Шкірку викидаю.
Обсмажую цибулю на рослинній олії до напівпрозорості. Додаю моркву. Обсмажую до посветления моркви. Додаю томати. Солю і додаю орегано. Перемішую. Чекаю закипання і вимикаю вогонь.
Викладаю соус на тефтелі. Накриваю фольгою і відправляю в розігріту до 180 градусів духовку на 45-55 хвилин (дивіться по своїй духовці).
Тюфтельки з кабачком запечені в духовці готові. Вони виходять дуже ніжними і смачними. А вам я бажаю смачного, гарного настрою і всього самого найкращого!
Коментувати