Національна страва на вечерю грузинської кухні. Незвичайний за смаком і консистенцією суп. Кухня: Грузинська.
Інгредієнти
- Грудка куряча - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Олія - 3 ст. л.
- Яйце куряче - 3 шт
- Борошно пшеничне / Борошно - 2,5 ст. л.
- Лимон - 1 шт
- Кінза - 1 пуч.
- Вода - 3 л
- Сіль за смаком
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 9
Курячі грудки варимо 1,5 години, за 20 хв. до кінця варіння солимо. Після закінчення грудку витягуємо з бульйону.
Обсмажуємо цибулю. Потім її без масла прибираємо зі сковорідки.
На маслі обсмажуємо борошно і додаємо 1 ст. готового бульйону. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Збиваємо яйця з лимонним соком.
М'ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо кубиками.
У гарячий бульйон викладаємо обсмажену цибулю, вливаємо борошняну суміш, перемішуємо. Потім в киплячий бульйон тонкою цівкою вливаємо яєчну суміш, постійно помішуючи віночком. Ще трохи помішав знімаємо з вогню.
При подачі в тарілку спочатку викладаємо м'ясо, потім наливаємо бульйон, зверху все посипаємо листочками кінзи. Можна додати сухарики. Смачного!
Коментувати