Чихиртма з курки

Національна страва на вечерю грузинської кухні. Незвичайний за смаком і консистенцією суп. Кухня: Грузинська.

Інгредієнти

  • Грудка куряча - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2,5 ст. л.
  • Лимон - 1 шт
  • Кінза - 1 пуч.
  • Вода - 3 л
  • Сіль за смаком

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 9

Курячі грудки варимо 1,5 години, за 20 хв. до кінця варіння солимо. Після закінчення грудку витягуємо з бульйону.
Обсмажуємо цибулю. Потім її без масла прибираємо зі сковорідки.
На маслі обсмажуємо борошно і додаємо 1 ст. готового бульйону. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Збиваємо яйця з лимонним соком.
М'ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо кубиками.
У гарячий бульйон викладаємо обсмажену цибулю, вливаємо борошняну суміш, перемішуємо. Потім в киплячий бульйон тонкою цівкою вливаємо яєчну суміш, постійно помішуючи віночком. Ще трохи помішав знімаємо з вогню.
При подачі в тарілку спочатку викладаємо м'ясо, потім наливаємо бульйон, зверху все посипаємо листочками кінзи. Можна додати сухарики. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі