Десерт з цукатами і імбиром

Начинка в цьому десерті з цукатів, імбиру і яблук неймовірно ароматна, з насиченим смаком свята. Якщо у вас немає зацукрованого імбиру, додайте сухий в порошку. А якщо у вас є свіжий, що на теперішній час справжня розкіш, вам крупно повезло. Часу на приготування цього чудової і легкої страви з лаваша - Пасхального десерту треба зовсім небагато. Пробуйте і він вас порадує і доведеться всім до смаку! Страви на вечерю - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Лаваш (200 г) - 1 шт
  • Яблуко (очищене) - 200 г
  • Цукати (асорті) - 60 г
  • Імбир (зацукрований, або сухий в порошку 0,5 ч.л.) - 25 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло топлене (вершкове / олія) - 15 г
  • Кориця (мелена) - за смаком
  • Вода (в начинку і для змочування лаваша) - 50/70 мл

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Для десерту знадобиться лаваш для ролів, його зручно нарізати на прямокутники. Або візьміть круглий, тоді його треба різати на сегменти. Цукати асорті і зацукрований імбир. Яблука і трохи кориці.
Яблука очистити і нарізати середнім кубиком,
так само нарізати дольки зацукрованого імбиру, одну часточку натерти на дрібній тертці (для посилення смаку). Якщо у вас немає зацукрованого імбиру, додайте сухий в порошку. А якщо у вас є свіжий, що на теперішній час справжня розкіш, також наріжте дрібними кубиками і трішки натріть на дрібній тертці. З'єднайте і добре перемішайте.
Суміш обсмажте в сотейнику до легкої карамелізації. У мене плита електрична, я вибрала температурний режим "7" з "9", тобто вище середнього. Додайте мелену корицю, 10-15 грамів топленого або вершкового масла і 50 мл води, перемішайте, через пару хвилин вимкніть нагрів плити, накрийте кришкою, остудіть. Зверніть увагу - начинка не повинна бути сухою, цукати сильно вбирають в себе сік від яблук, тому додайте води або будь-який фруктовий сік, але врахуйте! Начинка дуже солодка.
Наріжте лаваш на порції, у мене вийшло 8 штук, орієнтуйтеся на розмір наявного у вас лаваша. Змішайте яйце з двома-трьома ложками води і рясно наносите цю суміш на нарізаний лаваш, таким чином краще склеїти шари, а лаваш висохне при обсмажуванні. Не змащуйте відразу все, інакше вони приклеються до робочої поверхні. Підготували пару, поклали начинку, згорнули конвертиком, потім наступні порції.
Так, і НЕ поспішайте викидати обрізані краї, якщо такі будуть, подрібніть їх і вмішайте в начинку, вона стане більш в'язкою, що не буде розсипатися.
Коли все порції загорнуті, нагрійте сковороду і обсмажте конвертики з обох сторін. Обсмажувати можна на сухій сковороді або з додаванням олії - вершкового або олії, за бажанням.
Десерт з лаваша, з фантастично смачною і ароматною начинкою готовий! До нього можна подати збиті вершки або сметану, або натуральний йогурт. Ну, а якщо ви ласуни, можна і з медом. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі