Питання гречки зараз актуальний, не тільки як корисна крупа, але і в силу обставин, що склалися, багато запаслися саме цієї крупою. Тому готуємо гречку вкусно! Готуйте страви з курячого філе, вони смачні.
Інгредієнти
- Крупа гречана - 1 скл.
- Вода - 2 скл.
- Гриби - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Сметана - 300 г
- Філе куряче - 1 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - 1 пуч.
- Порошок часниковий - 1 пуч.
- Сир твердий - 150 г
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 5
Гречку відварюємо в підсоленій воді практично до готовності. Гриби очищаємо від плівок і обсмажуємо на сухій сковороді поки випариться рідина (якщо хочете щоб запіканка була соковитіше тоді гриби відразу з цибулею обсмажуємо на маслі десь 5 хв. щоб рідина вся не испарилася, я хотіла щоб гречка була розсипчаста тому роблю так...). Додаємо цибулю, олію і смажимо практично до готовності. Знімаємо з вогню і додаємо сметану. Філе ріжемо невеликими смужками, обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо сіль, перець, часник. У жароміцну форму викладаємо гречку, філе, зверху гриби зі сметаною і натираємо сир. Запікаємо при 200 град. 30-40 хв. Готово!
Коментувати