Гречка з куркою і грибами

Питання гречки зараз актуальний, не тільки як корисна крупа, але і в силу обставин, що склалися, багато запаслися саме цієї крупою. Тому готуємо гречку вкусно! Готуйте страви з курячого філе, вони смачні.

Інгредієнти

  • Крупа гречана - 1 скл.
  • Вода - 2 скл.
  • Гриби - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сметана - 300 г
  • Філе куряче - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - 1 пуч.
  • Порошок часниковий - 1 пуч.
  • Сир твердий - 150 г

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Гречку відварюємо в підсоленій воді практично до готовності. Гриби очищаємо від плівок і обсмажуємо на сухій сковороді поки випариться рідина (якщо хочете щоб запіканка була соковитіше тоді гриби відразу з цибулею обсмажуємо на маслі десь 5 хв. щоб рідина вся не испарилася, я хотіла щоб гречка була розсипчаста тому роблю так...). Додаємо цибулю, олію і смажимо практично до готовності. Знімаємо з вогню і додаємо сметану. Філе ріжемо невеликими смужками, обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо сіль, перець, часник. У жароміцну форму викладаємо гречку, філе, зверху гриби зі сметаною і натираємо сир. Запікаємо при 200 град. 30-40 хв. Готово!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі