Для пісного частування приготуйте манти з грибною начинкою. Тісто з борошном з твердих сортів пшениці збагачує смак і робить блюдо корисним і дієтичним. А масло з зеленню і часником додасть апетитний аромат. Коли дні не пісні можна використовувати для соусу вершкове масло або сметану. Мучні страви - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне / Борошно (мука з твердих сортів пшениці) - 1.5 скл.
- Вода - 120 мл
- Олія - 100 мл
- Печериці - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 3 шт
- Кріп (або петрушка) - 1 пуч.
- Часник - 2 зуб.
- Сіль - 1.5 ч. л.
- Перець чорний - 0.3 ч. л.
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 5
Для фаршу гриби обсмажуємо на 2 ст. ложках рослинного масла, додаємо порізану цибулю, солимо, перчимо і через 5 хвилин вимикаємо плиту. Фарш охолоджуємо. Коли немає поста, в фарш додаю сметану - 1-2 ст. ложки.
Для тіста змішуємо воду, 1 ст. ложку рослинної олії, 0,3 ч. л. солі і борошно. Тісто не повинно липнути до рук. Ми залишаємо тісто на півгодини.
Тісто ділимо на 8-10 частин і розгортаємо в кружечки діаметром 15 см. Для розкочування зручніше використовувати звичайне пшеничне борошно.
Розкладаємо фарш по заготівлях з тіста і, піднімаючи краї вгору, защипуємо тісто.
Форму пароварки змащуємо маслом і викладаємо в неї манти. Варимо 30-40 хвилин на пару.
Манти можна приготувати заздалегідь, накрити плівкою і заморозити про запас.
Для подачі соняшникову олію, яка залишилася, змішуємо з порізаним кропом або петрушкою і подрібненим часником. Солимо до смаку. Дуже смачно буде, якщо замість рослинного масла додати 50 г вершкового масла. Масло потрібно змішати з зеленню і часником, заморозити, а потім покласти на гарячі манти. Також можна змішати сметану з зеленню. Смачного! З прийдешніми святами!
Коментувати