Мацова запіканка з грибами

Зараз у євреїв усього світу свято Песах, коли замість хліба їдять мацу. Пропоную вам запіканку, яка подається на це свято. Ця страва з яєць виходить ніжною і соковитою. Кухня: Єврейська. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Маца (сіль, перець) - 250 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Печериці - 100 г
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Масло вершкове - 30 г

Час приготування: 60 хвилин

Необхідні продукти. Я раджу брати моркву і цибулю більшого розміру і грибів теж більше (з особистого досвіду).
Цибулю порізати кубиками.
Моркву натерти на крупній тертці.
Гриби нарізати великими шматочками, кілька цілих грибів залишити для прикраси.
На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю, додати моркву і гриби. Протушкувати 5 хв.
Мацу поламати на невеликі шматочки, залити окропом на 5 хв. Після злити зайву воду.
Яйця збити.
У мацу додати яйця і овочі. Посолити, поперчити за смаком. Перемішати.
Форму змастити маслом, викласти мацовой суміш. Розрівняти. Зверху прикрасити порізаними грибами і розкласти шматочки вершкового масла. В оригіналі був маргарин, але я робила з маслом.
У розігрітій до 180 градусів духовці запікати 40 хв. Дивіться по своїй духовці. Прикрасити зеленню.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі