Спекотно влітку! Нам звичайно потрібні легкі страви на день народження! Все з картоплею бездоганно! А особливо гриби! Страви з грибів це просто казка! Цей салат полюбить вся сім'я! Дуже смачний, ароматний! Готуйте страви з баклажанів, це смачно!
Інгредієнти
- Картопля (5-8 (а там за смаком, залежить і від розміру)) - 7 шт
- Гриби (будь-які свіжі (у мене печериці)) - 280 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Масло вершкове - 40 г
- Кетчуп (або томат паста) - 1 ст. л.
- Сметана - 2 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно (без гірки) - 1 ст. л.
- Часник - за смаком
- Зелень (кріп) - на смак
- Спеції (сіль, лавровий лист, чорний перець горошок, черн перець мелений, паприка) - за смаком
- Олія - за смаком
- Вода
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5
Цибулю нарізаємо чверть кільцями і пасеруємо в рослинному маслі (глибока сковорода, сотейник)
Гриби нарізаємо пластинами і додаємо до цибулі
Обсмажуємо цибулю з грибами поки рідина не випарується (це швидко)
Ріжемо моркву шайбочками, не дрібно) додаємо її до цибулі з грибами
Обсмажуємо, помішуючи, близько 3-х хвилин
Далі додаємо крупно нарізану картоплю
Пару хвилин перемішуємо все на вогні
Вливаємо трохи води (залежить від кількості страви) приблизно 100-150мл) кладемо вершкове масло і набір спецій
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою
Тушкуємо хвилин 9-12
Беремо сметану, кетчуп (або пасту томат) і борошно
Додаємо краплю солі (якщо паста, то і сахарку можна краплю) все добре перемішуємо, щоб борошно повністю розійшлося
Соус додаємо до картоплі з грибами
Перемішуємо, солимо блюдо за смаком. І все тушкуємо хвилин 7-10 (поки картопля не стане м'якою)
В кінці приготування додаємо подрібнений часник і кріп.
Перемішуємо, прогріваємо і вимикаємо, але кришку не відкриваємо. Даємо страві настоятися хвилин 15. Картопля з грибами в пікантному вершковому соусі готова. Нам дуже сподобалося це блюдо! Дуже смачно і ароматно виходить.
Коментувати