Картопля завжди є в меню! Готуємо її ми майже щодня! Адже скільки хороших рецептів з неї ми знаємо! І стравами наших рідних дивуємо! Друзі, пропоную незвичайний варіант страви з яєць і картоплі нашвидкоруч. Всі діти оцінять його на відмінно! А дорослі теж повинні нас зрозуміти! Ми в соусі кульки будемо ганяти!
Інгредієнти
картопляні кульки
- Картопля - 1 кг
- Яйце куряче - 2 шт
- Борошно пшеничне / Борошно (може трохи більше (але не забивати)) - 200 г
- Спеції (сіль, перець) - за смаком
підлива
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Часник - 3 зуб.
- Масло вершкове - 100 г
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Сир твердий - 60 г
- Вода - 500 мл
- Спеції (сіль, перець, можна паприки трохи) - за смаком
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 5
Картоплю почистити і відварити в підсоленій воді, воду злити
Картоплю розім'яти
Додати яйця, сіль, перець, борошно (у мене на фото половина норми)
Добре все вимісити
З отриманої картопляної маси ліпимо кульки (руки трохи в борошні) розмір не дуже великий, тому що при варінні вони ще збільшаться)
Паралельно готуємо соус: Порізану цибулю і видавлену через прес часник обсмажити на вершковому маслі
Додати томатну пасту
Протушити пару хвилин
Вливаємо воду, трохи можна посолити і спеції додати (з сіллю акуратно) (я ще дрібку цукру додаю)
Весь час помішуючи доводимо до кипіння
Додаємо натертий твердий сир
Тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин, до розплавлення твердого сиру
Повертаємося до наших кульок: Кульки опускаємо в киплячу підсолену воду. Варимо на слабкому вогні, до того часу поки вони не спливуть (це швидко). Відкидаємо на друшляк. (Або дістаємо шумівкою, даючи стекти воді)
Готову підливу заливаємо в глибоке блюдо.
І тепер кульки опускаємо в підливу. Кульки готові. Дуже важливо подавати їх з цим соусом.
Буду рада, якщо вам сподобається цей рецепт страви з картоплі. Смачного!
Коментарі
Дякую) дуже цікавий і…
Коментувати