Картопля з капустою і куркою

Викладу свою страву з брокколі і картоплі, трошки розбавимо стрічку рецептів. Ймовірно це блюдо можна назвати запіканкою, я не знаю. У нього немає ніякого назви, ця страва з курки від мене. Зазвичай я готую його з білокачанної капустою, але в цей раз її не знайшлося, тому в хід пішла (пішов) брокколі.

Інгредієнти

  • Курка (кількість беремо приблизно, у мене було два стегна) - 200 г
  • Картопля (велика) - 2 шт
  • Брокколі (можна взяти будь-яку іншу капусту) - 300 г
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (невелика цибулина) - 1 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 4 ст. л.
  • Приправа (приправи для курки, картоплі, овочів і будь-які інші спеції) - за смаком
  • Зелень - за смаком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Курку нарізати невеликими шматочками, посипати приправами (у мене приправа без солі), додати соєвий соус, добре перемішати. Залишити на деякий час маринуватися, поки готуються інші інгредієнти для запіканки.
Нарізаємо овочі. На рослинному маслі злегка обсмажуємо цибулю, додаємо моркву, капусту і тушкуємо близько 5 хвилин. Білокачанну капусту тушкувати довше. Присолити, поперчити, додати зелень.
Готуємо картоплю. Миємо, чистимо, нарізаємо кружечками близько 5 мм. Головне не тонко, щоб картопля не розвалився. Посипаємо сіллю, перцем, добре перемішуємо руками, щоб всі кружечки були в спеціях. У мене була приправа для картоплі.
Беремо форму, бажано з кришкою, вона нам знадобиться. У мене скляна форма, я її нічим не змащувала. Першою в два шари укладаємо картоплю, як би черепічкой, плотненько один до одного. Поверх картоплі викладаємо тушковану капусту, розрівнюємо.
Далі кладемо курку. Гарненько зверху змащуємо курку сметаною. Накриваємо кришкою (можна покрити фольгою, якщо форма без кришки), ставимо в духовку, запікаємо при 200 градусах близько 40 хвилин. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі