Картопляна запіканка "Оригінальна"

Дуже смачна і оригінальна запіканка. Готується не складно, а результат просто чудовий. Страви зі шпинату і картоплі виходять дуже смачними.

Інгредієнти

  • Картопля (велика) - 5 шт
  • Сир твердий (скибочки) - 150 г
  • Олія (на жарку фаршу і змазування форми) - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Філе куряче (можна взяти будь-яке м'ясо) - 500 г
  • Помідор (зробити м'якоть) - 400 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 2 ч. л.
  • Шпинат - 200 г
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8

Філе подрібнити в фарш разом з цибулею (я пропустила через кух. комбайн). Розігріти масло на сковороді і покласти фарш обсмажувати. Додати часник видавлений через прес.
Помідори я теж пропустила через комбайн і перетворила в пюре. Коли фарш обжарится, додати м'якоть помідор, перемішати і обсмажувати до випаровування рідини. Потім додати шпинат і обсмажити 1 хвилину. Вимкнути.
Картоплю почистити і порізати кружальцями. (Знову ж я це зробила комбайном, так швидше і виходять рівні тонкі скибочки). Змастити форму маслом і викласти дно і стінки картоплею. Зверху покласти сир, потім фарш. І знову картопля + сир + фарш. До кінця. Останній шар буде картопля. Раджу використовувати форми не силіконову, а з тефлоновим покриттям, запіканка вийде щільніше.
В кінці я ще додатково по стінкам виклала картоплю, оскільки він тонкий. Змастити зверху сметаною. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 70 хв. Орієнтуйтеся на особливості вашої духовки.
Дістаємо запіканку, поверх форми кладемо блюдо і перевертаємо.
Прикрашаємо петрушкою.
Сирочек тягнеться, дуже смачно виходить.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі