Дуже смачна і оригінальна запіканка. Готується не складно, а результат просто чудовий. Страви зі шпинату і картоплі виходять дуже смачними.
Інгредієнти
- Картопля (велика) - 5 шт
- Сир твердий (скибочки) - 150 г
- Олія (на жарку фаршу і змазування форми) - 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 1 зуб.
- Філе куряче (можна взяти будь-яке м'ясо) - 500 г
- Помідор (зробити м'якоть) - 400 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець чорний - 1 ч. л.
- Паприка солодка - 2 ч. л.
- Шпинат - 200 г
- Петрушка - 2 ст. л.
- Сметана - 2 ст. л.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 8
Філе подрібнити в фарш разом з цибулею (я пропустила через кух. комбайн). Розігріти масло на сковороді і покласти фарш обсмажувати. Додати часник видавлений через прес.
Помідори я теж пропустила через комбайн і перетворила в пюре. Коли фарш обжарится, додати м'якоть помідор, перемішати і обсмажувати до випаровування рідини. Потім додати шпинат і обсмажити 1 хвилину. Вимкнути.
Картоплю почистити і порізати кружальцями. (Знову ж я це зробила комбайном, так швидше і виходять рівні тонкі скибочки). Змастити форму маслом і викласти дно і стінки картоплею. Зверху покласти сир, потім фарш. І знову картопля + сир + фарш. До кінця. Останній шар буде картопля. Раджу використовувати форми не силіконову, а з тефлоновим покриттям, запіканка вийде щільніше.
В кінці я ще додатково по стінкам виклала картоплю, оскільки він тонкий. Змастити зверху сметаною. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 70 хв. Орієнтуйтеся на особливості вашої духовки.
Дістаємо запіканку, поверх форми кладемо блюдо і перевертаємо.
Прикрашаємо петрушкою.
Сирочек тягнеться, дуже смачно виходить.
Смачного!
Коментувати