Картопляно-цибульне пюре

Ніжне, повітряне, ароматне пюре на молоці. Чудовий, смачний гарнір до смаженого м'яса, птиці і дичини! Смачний рецепт страви з картоплі нашвидкоруч. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Картопля - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 400 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Сіль за смаком)
  • Молоко (за смаком) - 100 мл

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Картоплю почистити, порізати великими шматками і зварити до готовності в підсоленій воді.
Цибулю порізати довільно, але не крупно.
Смажити цибулю на вершковому маслі, на середньому вогні. Взяти одну ложку від загальної кількості. Через дві-три хвилини додати часник, дрібно порізаний.
Сильно засмажувати цибулю не треба, вона повинна бути злегка золотистою і прозорою. В процесі додати ложку-дві картопляного відвару, підсолити (можна злегка поперчити за бажанням) і довести цибулю до повної готовності.
З картоплі злити воду. Картоплю перетворити в пюре. Молоко підігріти до гарячого.
Цибулю теж перетворити в пюре зручним способом. Я скористалася кавомолкою.
З'єднати картопляне і цибульне пюре. Збити міксером з насадкою "віночки", все добре перемішавши. Ніяких заглибних блендерів! Інакше отримаєте не пюре а замазку!
Далі додати дві ложки м'якого вершкового масла, досолити якщо потрібно і влити молоко. Молока взяти до смаку, дивлячись якої консистенції хочете отримати пюре. Всі відразу вливати не слід! І знову зіб'ємо, все добре з'єднавши.
Ось таке пюре виходить. Кількість масла використовуйте на свій смак. Замість молока можна використовувати картопляний відвар. Таке пюре буде нітрохи не гірше, а зберігатися буде довше! Ну а якщо взяти вершки, пюре буде просто шикарним!
Подавати відразу ж, прикрасивши улюбленою рубаною зеленню! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі