Картопляна запіканка "Пататнік"

Продовжую знайомити з болгарською кухнею. Запіканка "Пататнік" дуже ситний і смачний рецепт страви з сиру, картоплі і яєць з легкою ноткою м'яти, що додає родзинку цієї страві. Заходьте і угощайтесь! Кухня: Болгарська.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Бринза - 150 г
  • Сіль за смаком
  • Часник - 1 зуб.
  • М'ята - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Масло вершкове - 100 г

Час приготування: 80 хвилин

Натерти картоплю і залити окропом хвилин на 10. Заливаючи окропом ми позбавляємося від зайвого крохмалю. Потім добре промити в друшляку під холодною водою і дати стекти воді.
Натерти бринзу. Дрібно нарізати часник, м'яту і петрушку. Все змішати. Віджати воду з картоплі і змішати з сирною масою. Солимо і перчимо до смаку.
Змастити форму маслом і викласти картопляну масу. Розтопити масло і полити зверху. Запікати при темп. 200 град. 60 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці і за кольором запіканки.
Подають запіканку з овочами і йогуртом.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі