Продовжую знайомити з болгарською кухнею. Запіканка "Пататнік" дуже ситний і смачний рецепт страви з сиру, картоплі і яєць з легкою ноткою м'яти, що додає родзинку цієї страві. Заходьте і угощайтесь! Кухня: Болгарська.
Інгредієнти
- Картопля - 1 кг
- Яйце куряче - 2 шт
- Бринза - 150 г
- Сіль за смаком
- Часник - 1 зуб.
- М'ята - за смаком
- Петрушка - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Масло вершкове - 100 г
Час приготування: 80 хвилин
Натерти картоплю і залити окропом хвилин на 10. Заливаючи окропом ми позбавляємося від зайвого крохмалю. Потім добре промити в друшляку під холодною водою і дати стекти воді.
Натерти бринзу. Дрібно нарізати часник, м'яту і петрушку. Все змішати. Віджати воду з картоплі і змішати з сирною масою. Солимо і перчимо до смаку.
Змастити форму маслом і викласти картопляну масу. Розтопити масло і полити зверху. Запікати при темп. 200 град. 60 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці і за кольором запіканки.
Подають запіканку з овочами і йогуртом.
Смачного!
Коментувати