Картопляні бомбочки

Про цю страву з картоплі я вперше дізналася в Аргентині. Її можна подавати просто з соусом (з будь-яким, який вам подобається) або з легким салатом. Ця страва з фаршу добра тим, що не потрібно сидіти і думати, що приготувати до неї - картопля служить гарніром, а фарш в середині - м'ясне блюдо. Кухня: Аргентинська

Інгредієнти

  • Картопля - 2 кг
  • Фарш м'ясний - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста (я брала середнього розміру) - 3 шт
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Перець солодкий червоний (залежить від розміру перцю. У мене був великий, тому я взяла 1/3 частина) - 1 шт
  • Перець солодкий жовтий (за бажанням, якщо не додаєте, тоді більше червоного додати) - 1/3 шт
  • Перець солодкий зелений (за бажанням) - 1/3 шт
  • Спеції - 2 ч. Л.
  • Часник (в залежності від розміру. У мене були великі) - 2 зуб.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Сухарі панірувальні / панірування (точна кількість вказати не можу, поступово підсипала) - 300 г
  • Олія соняшникова (для смаження. Бомбочки повинні на третину потонути в маслі) - 0.5 л
  • Яйце куряче (для фаршу 3-4 зварених круто і для клярі 4 сирих) - 6 ... 7 шт

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Зробити з картоплі звичайне пюре. Добре потовкти, щоб не було грудочок. І окремо поставити варитися 3-4 яйця.
Часник дрібно подробити і злегка обсмажити. Після додати нарізану цибулю.
Додаємо в зажарку фарш. Розбиваємо його лопаткою, щоб він не взявся грудками.
Додаємо у фарш нарізану зелену цибулю, солодкий перець і спеції. Зі спецій я додавала мелений червоний перець, сіль, мелений чорний перець і приправу для м'яса.
Коли фарш готовий, перекладаємо його в об'ємну тару. Туди ріжемо середніми шматочками варені яйця і добре перемішуємо. Окремо готуємо кляр (він повинен бути густим, трохи рідше тіста для оладків), тарілку з панірувальними сухарями і тарілку з борошном.
Картопля повинна служити як би тістом. З неї найкраще ліпити, коли вона в міру гаряча (щоб можна було утримати в руці і не обпектися). В середину викладаємо приготований фарш.
Повинні вийти ось такі бомбочки. Раджу спочатку витратити всю картоплю і тільки потім приступати до наступного етапу, тому що, коли картопля холодна, важко буде з неї що-небудь зліпити, вона вже не така еластична і береться грудками.
Після цього кожну бомбочку обволікаємо в борошні, потім в клярі, сухарі і відразу в гарячу олію.
В масло потрібно опускати обережно, щоб бомбочка не лопнула. І поливати ложкою зверху, щоб обсмажувалася рівномірно.
Ось такі картопляні бомбочки у мене вийшли. Дуже смачно і різноманітно. Розмір можете самі підібрати. Можна ще в фарш додавати оливки, теж дуже смачно.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі