Соус з авокадо "Гуакамоле"

Це проста і, разом з тим, дуже смачна страва з авокадо - дуже популярна і на своїй батьківщині - в Мексиці і, напевно, в усьому світі. Цей конкретний рецепт я взяв з колекції рецептів Іллі Лазерсона. Готується дуже швидко і результат дуже близький до того гуакомоле, який подають в мексиканських ресторанах. За рахунок присутності вершків, смак виходить дуже ніжний. Крім приємного смаку, за рахунок основного інгредієнта - авокадо, гуакомоле дуже корисне блюдо, яке зменшує рівень холестерину, покращує роботу травної системи і сприяє правильній роботі серця. Подавати його можна з кукурудзяними чіпсами або мексиканськими коржами - тортилья. Кухня: Мексиканська

Інгредієнти

  • Авокадо - 2 шт
  • Вершки (жирні) - 70 мл
  • Лайм - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Перець червоний пекучий (сушений, пластівцями) - 1/4 ч. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Цукор - 1/2 ч. л.
  • Кінза - 10 гіл.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Заливаємо пекучий перець столовою ложкою теплої води
Кінзу нарізаємо досить крупно
Авокадо нарізаємо великими шматками і викладаємо в стакан блендера. Відразу-ж поливаємо соком лайма, видавивши його через сито - щоб кісточки не потрапили в стакан. Сік лайма охоронить авокадо від потемніння
Часник нарізаємо крупно і додаємо в склянку блендера. Солимо, додаємо цукор і вершки.
Подрібнюємо блендером до однорідної маси
Додаємо кінзу, оливкову олію і ще раз подрібнюємо
Подаємо як окрему страву або в складі іншої страви. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі