Неймовірно ніжний, дуже свіжий супчик. Любителям протертих супів він неодмінно сподобається. Страви з кабачків - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Авокадо - 1 шт
- Кабачок (невеликий, 250 г) - 1 шт
- Селера коренева - 30 г
- Картопля (80-100 г) - 1 шт
- Цибуля-порей (10-12 см білої частини) - 1 шт
- Бульйон (овочевий або курячий) - за смаком
- Сливки (10-20% жирності) - за смаком
- Сіль за смаком
- Перець білий (мелений) - за смаком
- Горіх мускатний - за смаком
Цибулю-порей нарізати кільцями і ретельно промити в друшляку під проточною водою, щоб вимити весь пісок і землю, які можуть ховатися між листям. Селеру, кабачок і картоплю вимити і очистити. Якщо кабачок молоденький, можна його не очищати. Нарізати невеликими кубиками.
Викласти овочі на розігріту з рослинним маслом глибоку сковороду і підсмажити до напівготовності.
Залити гарячим бульйоном, щоб він тільки покривав овочі, і проварити на маленькому вогні до готовності овочів.
Додати розім'яту м'якоть авокадо.
Всипати цибулю-порей і протушкувати ще 2-3 хвилини.
Перелити вміст сковороди в блендер і збити до однорідного оксамитового стану.
Вилити назад в каструлю, додати сіль, перець і мускатний горіх за смаком. Розбавити вершками до консистенції, яка влаштовує вас, і прогріти, не доводячи до кипіння.
Подавати, прикрасивши крапельками сметани і листочками петрушки. Смачного!
Коментувати