Кухня Еквадору заслужено вважається однією з найбільш аскетичних і смачних в світі. Еквадор - єдина латиноамериканська країна, що зуміла найбільш повно зберегти кулінарні традиції індіанських народів, що населяли територію країни до приходу європейців. Традиційні перші страви еквадорської кухні вражають своєю різноманітністю і незвичайним смаком. Картопляний суп Locro з сиром і авокадо - один з численних варіантів. Картопля і авокадо поки залишається екзотичним для нас поєднанням, але я настійно рекомендую спробувати суп з такими інгредієнтами, хоча б для того, щоб оцінити смак цієй чудової страви з картоплі і авокадо! Пригощайтеся!
Інгредієнти
- Картопля (середнього розміру) - 5 шт
- Цибуля ріпчаста (невеликого розміру) - 1 шт
- Часник - 1 зуб.
- Олія - 1 ст. л.
- Кмин - 1 ч. л.
- Вода - 2..3 скл.
- Молоко - 1 скл.
- Моцарелла (терта) - 1/2 скл.
- Соєвий соус (солодкий) - 1 ст. л.
- Цибуля зелена (петрушка, кінза) - 1 пуч.
- Авокадо (для подачі) - за смаком
Кількість порцій: 4
Часник очистити і дрібно порубати. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати соломкою. У каструлі розігріти олію, додати часник, цибулю, кмин і обсмажити, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і золотистою, приблизно 5 хвилин.
Картоплю очистити від шкірки. Нарізати на дрібні і великі скибочки.
У каструлю додати картоплю, перемішати, щоб картопля повністю покрилася цибульним маслом. Продовжувати готувати близько 5 хвилин, помішуючи кожні 2 хвилини.
Влити гарячу воду, довести до кипіння і варити, поки картопля не стане м'якою.
Як тільки картопля звариться, каструлю зняти з вогню і пюрировать товкачем, особливо не стараючись. Консистенція супу повинна залишитися з невеликими шматочками картоплі.
Повернути каструлю на вогонь, влити соєвий соус, гаряче молоко і варити ще 5 хвилин. Якщо суп вийшов занадто густий, додати молоко для отримання бажаної консистенції.
Моцареллу натерти на крупній тертці. Моцареллу можна замінити бринзою.
Зелену цибулю сполоснути, обсушити і дрібно нарізати.
У суп додати сир, добре перемішати, посолити і поперчити за смаком. Зняти з вогню.
Подавати з авокадо, зеленою цибулею і сиром. Смачного!
Коментувати