Вегетаріанська піца з авокадо

Незвичайна вегетаріанська піца з приємним нейтральним смаком. Авокадо важливо брати стиглий, щоб при натиску на шкірку відчувалася м'якість. Готуйте мучні страви, вони смачні.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (+ борошно для підсипання) - 350 г
  • Вода (тепла) - 240 мл
  • Олія (для тіста) - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 2 пуч.
  • Дріжджі (сухі) - 2 ч. л.

начинка

  • Авокадо - 1 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Помідор - 100 г
  • Зелень - 1 пуч.
  • Сік лимонний - 2 ч. л.
  • Олія (для начинки) - 1 ч. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Для приготування тіста з'єднайте просіяне борошно з сухими дріжджами, сіллю, цукром, перемішайте. Влийте теплу воду, перемішайте, додайте олію. Ще раз перемішайте і замісіть пружне тісто. Залиште його в теплому місці, накривши чистим рушником на 1 годину. Пріпиліте тісто борошном, обомніте і необхідну частину його рівномірно розподіліть по плоскій формі для випічки. Тепер приступимо до начинки. Авокадо промийте, розріжте навпіл уздовж. За допомогою столової ложки вийміть м'якоть. Кісточку видаліть. Розімніть виделкою м'якоть, додавши сік лимона і олію. Масу авокадо рівномірно розподіліть по поверхні тіста. Твердий сир натріть на крупній тертці і рівномірним шаром викладіть на шар начинки з авокадо. Помідори викладіть на сир. Поставте піцу з авокадо і помідорами в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте близько 15-20 хвилин до рум'янцю. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі