Чудова закуска для любителів авокадо. А хто ще не спробував цей екзотичний фрукт настійно рекомендую. Дуже і дуже смачно! І корисно! Ця закуска прикрасить ваш святковий і повсякденний стіл! Все дуже просто, легко і швидко! Готуйте святкові страви, вони цікаві.
Інгредієнти
основне
- Авокадо - 1 шт
- Листя салату / Салат - 1/2 пуч.
соус
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Часник - 1 зуб.
- Каперси - 2 ст. л.
- Оцет (винний) - 1 ст. л.
- Оливкова олія (або соняшникова) - 2 ст. л.
- Вода (холодна кип'ячена) - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Цукор - за смаком
- Зелень (кріп, петрушка) - 2 ст. л.
Листя салату промити, просушити, розділити на окремі листи і розкласти на блюді. У мене салат "Тріо", але можна і просто зелені листя.
Авокадо почистити, розрізати навпіл, видалити кісточку, порізати пластинками. Щоб м'якоть авокадо не потемніла, нарізати необхідно безпосередньо перед подачею.
Приготуємо соус: Цибулю подрібнити. Часник пропустити через прес. Додати каперси.
Зелень дрібно нарізати.
Змішати масло, оцет, воду. Додати цю заливку в цибулю з часником і каперсами. Додати сіль, цукор, перець мелений і нарізану зелень. Добре перемішати! Спробуйте соус на смак і додайте при необхідності то, чого Вам не вистачає: сіль, цукор, перець, оцет або часник. Ваш соус готовий! Дати йому постояти хвилин 10-15. Цибуля замаринується і вийде чудовий соус.
Викласти авокадо на листя салату і полити соусом. Закуска готова! Який аромат!
Ось така краса у нас вийшла! Смачного!
Коментувати