Закарпатський борщ зі щавлем

Смачний зелений борщ зі щавлем і шпинатом, варіант приготування із Закарпаття. Кухня: Українська

Інгредієнти

суп

  • Картопля - 2 шт
  • Яйце куряче (2 відварених, 2 сирих) - 4 шт
  • Щавель - 50 г
  • Шпинат - 50 г
  • Кріп - 15 г
  • Петрушка - 15 г
  • Грудка куряча - 300 г
  • Вода - 2 л
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Сметана (на порцію, в готовий борщ.) - 1 ст. л.
  • Цибуля зелена (за смаком, в готовий борщ.) - 2 пуч.

рис

  • Рис - 200 г
  • Вода - 500 мл
  • Сіль

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Рис
Відварюємо рис, для цього нам буде потрібно 2 склянки холодної води (близько 500 мл) і 1 склянку рису (близько 200 г). Додаємо щіпку солі і варимо близько 30 хвилин або поки не википить вода.

Суп
Відварюємо 2 яйця і відкладаємо їх на потім. Кубиками нарізаємо картоплю і курячу грудинку. У каструлю наливаємо 2 літри води, закидаємо м'ясо і картоплю, перемішуємо і варимо близько 15 хвилин. Нарізаємо зелень (щавель, шпинат, петрушку, кріп, зелену цибулю). Збиваємо 2 сирих яйця. Нарізаємо кубиками варені яйця. Після приготування картоплі і м'яса, закидаємо зелень і варені яйця. Солимо і варимо 2 хвилини. Суп розливаємо по порціях і додаємо 2 ст. ложки рису, сметану і зелену цибулю, за смаком. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі