Курка в сирному соусі

Не знаю як назвати це блюдо, просто експериментувал і вийшло дуже смачно. Курочка виходить ніжна в сирному соусі, тане в рту. Можна подати як самостійну страву з сиру і курки або приготувати гарнір. Ми їли без гарніру, просто з овочевим салатом, вийшло ситно. Швидка і смачна вечеря)

Інгредієнти

  • Грудка куряча - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Сир твердий - 160 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Кріп - 1 ст. л.
  • Петрушка - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 0.5 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 3

Курячі грудки розрізати на половину і нарізати тонкими скибочками, товщиною 1-2см.
Змастити форму рослинним маслом і викласти одним шаром курячу грудку. Діаметр форми 24см. Посолити і поперчити м'ясо частиною спецій.
В окрему миску покласти майонез, сметану, подрібнений часник, 1/2 перуки, 1/2 перцю чорного.
Сир натерти на дрібній тертці (100г) і додати його в мисці зі спеціями, майонезом і сметаною.
Додати подрібнений кріп і все перемішати.
Змастіть половиною суміші курячу грудку.
Зверху покласти рівномірний шар цибулі (пів кільця). Посолити, поперчити частиною спецій.
Розкласти другий шар курячої грудки, посолити, поперчити і викласти другою частиною сирної суміші і розрівняти.
Викласти другий шар цибулі, посолити, поперчити. Зверху присипати тертим сиром (60г). Поставити в розігріту духовку до 200 градусів на 40 хв.
Прикрасити петрушкою.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі