Свинячі ребра тушковані

Пропоную на ваш розгляд тушковані свинячі ребра в томатному соусі з азіатськими нотками. Скажу відразу цей рецепт страви з м'яса на сковороді абсолютно мій, тому всі претензії приймаються. Звичайно "Хто говорить плагіат - я говорю традиція." Просто купив хороший шматочок м'яса. Приготував. Вирішив поділитися і послухати відгуки. Без проблем, швидко і просто.

Інгредієнти

  • Ребра свинячі - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Імбир (5-6 см.) - за смаком
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Олія кунжутна (темне за смаком) - 1 ч. л.
  • Олія (якщо ребра жірнуваті - менше) - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців - за смаком
  • Перець червоний пекучий - за смаком
  • Чебрець - за смаком

Час приготування: 100 хвилин

Кількість порцій: 4

Ось такий шматочок свинки купив. Навіть не знаю ребра це або ближче до корейці. Але не важливо. Все швидко і просто.
М'ясо нарізаємо на порційні шматки уздовж ребер. Цибулю, імбир нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і просто пом'яти ножем. Перець чилі зачищаємо від насіння, пробуємо на язик (хай вибачать мене естети) і дрібно нарізаємо. Кількість залежить від гостроти. Чайник з окропом повинен бути готовий.
Розігріваємо на сковороді олію і кунжутну олію і обсмажуємо шматки до золотистого кольору. Починаємо з м'ясистої частини. Солимо, перчимо.
Обсмажуємо з кожного боку до золотистого кольору. Перевіряється дуже просто. Беремо шматочок і якщо він відлипає від сковороди - перевертаємо на інший бік.
Коли м'ясо обсмажиться, перекладаємо його в миску і кладемо в сковороду часник, цибулю, імбир, перець. Тушкуємо хвилин 5-7, помішуємо, піджарка від м'яса повинна переміщатися з овочами. (Коли подивився на фото, то зрозумів, що в соус потрібно було покласти арахісових смажених горішків. Але вже пізно.)
Додаємо томатну пасту. Все добре перемішуємо. Тушкуємо хвилини 2.
Наливаємо окріп, помішуючи доводимо до кипіння, пробуємо на сіль і перець, додаємо цукор. Без цукру буде кислувато. Кількість води не скажу. Можна завжди пізніше додати. Соус повинен майже покривати м'ясо.
Даємо соусу покипіти хвилин 5 і закладаємо в сковороду з соусом обсмажене м'ясо. Ребрами вниз. Соус піднімається і майже покриває м'ясо. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо м'ясо хвилин 40. Перевіряємо на готовність. Вимикаємо вогонь. Додаємо гілочку чебрецю (хто любить), накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 10 остигати.
Готово. На гарнір чудово підходить відварний рис (як готувати не скажу. Це бооооольшой секрет.) Зелена цибуля, помідор. Рис полити соусом. (мало не сказав - підливою.)
Для VIP.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі