Запечена картопля в ароматному маринаді

Смачно запікати в духовці молоду картоплю. Серед багатьох рецептів мені дуже подобається запечена картопля в соєвому соусі з часником і зеленню. Ці страви з картоплі нашвидкоруч дуже прості і смачні! Всього-на-всього потрібно трохи проварити картоплю, перемішати зі спеціями і запекти. Аромат на кухні чудовий! А печена картопля настільки смачна, що навіть без відбивних або котлеток йде на ура.

Інгредієнти

  • Картопля (краще молода і дрібна) - 600 г
  • Часник - 4 зуб.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Оливкова олія (можна замінити рослинним) - 3 ст. л.
  • Сир твердий - 50 г
  • Петрушка (можна використовувати будь-яку зелень) - 1 пуч.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 4

Насамперед потрібно почистити картоплю (можна її просто добре вимити з щіткою і не очищати). Якщо картопля свіжа, то поміщаємо її в пакет, додаємо 2-3 ст. л. великої кухонної солі і добре трясемо. Якщо картопля постояла кілька днів, то зняти з неї тонку шкірку не так просто, тоді краще почистити її звичним способом - ножем.

Помити очищену картоплю. Якщо плоди великі, необхідно розрізати їх на 2-4 частини. Залити гарячою водою і варити з моменту закипання 5 хвилин. Поки вариться картопля готуємо соус: змішуємо соєвий соус і оливкове масло, солимо і перчимо до смаку, додаємо подрібнений часник і дрібно порізану петрушку, добре перемішуємо.

Після закінчення 5 хвилин після закипання, зливаємо з картоплі воду, висипаємо її в форму для запікання і добре перемішуємо з приготованим часниковим соусом. Ставимо в духовку для запікання на 20 хвилин. Дістаємо картоплю з духовки, посипаємо натертим сиром і запікаємо ще 10-15 хвилин.

Запечена картопля в соєвому соусі з часником і зеленню готова. Подавати страву краще гарячої. Можна з кетчупом, майонезним або сметанним соусом або салатом. Так само запечена картопля ідеально підійде як гарнір до м'яса. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі