Літо - пора овочів. Якщо у вашому холодильнику зберігаються овочі і ви не знаєте, що приготувати, то раджу спробувати дуже прості і швидкі страви з сиру "Рататуй з сиром". Кухня: Французька. Страви з баклажанів смачні, спробуйте приготувати.
Інгредієнти
- Соус томатний (можна додати і більше / менше, в залежності від вашої форми для запікання) - 3 ст. л.
- Томатна паста - 1 ч. л.
- Баклажан - 2 шт
- Кабачок - 1 шт
- Помідор - 1 шт
- Сир м'який - 100 г
- Часник - 5 зуб.
- Базилік (використовуйте будь-яку зелень для запаху і смаку.) - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції - за смаком
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 4
Підготуємо інгредієнти до приготування. Овочі:
• помиємо
• обрізаємо корінці та ін.
• часник почистити.
Спочатку приготуємо соус. У тарілку викладаємо
- томатний соус
- томатную пасту
- часник (пропускаємо через часничницю, що б дав сік).
Додаємо спеції за смаком. Я не використовувала ніяких додаткових спеції.
• помиємо
• обрізаємо корінці та ін.
• часник почистити.
Спочатку приготуємо соус. У тарілку викладаємо
- томатний соус
- томатную пасту
- часник (пропускаємо через часничницю, що б дав сік).
Додаємо спеції за смаком. Я не використовувала ніяких додаткових спеції.
Тепер приступимо до підготовки інгредієнтів. Поріжемо баклажани кільцями (бажано однаковими по товщині). Посолити і поперчити за смаком.
Нарізаємо також кабачки, серцевину з великими кісточками можна видалити. Солимо, перчимо.
Потім нарізаємо помідору і сир, а також подрібнюємо базилік.
Викладаємо інгредієнти в форму для запікання. На дно форми розподіляємо рівномірно соус.
Викладаємо наші кільця баклажана, кабачка, помідори в будь-який черговості, послідовності, як вашої фантазії завгодно. Вкладаємо сир між овочами.
Коли все розклали, зверху посипаємо базиліком, можна будь-якою іншою зеленню, яка росте на ваших грядках або є в холодильнику.
Закриваємо блюдо фольгою. Не забуваємо робити отвори у фользі, буде соковито, овочі дадуть сік.
Відправляємо в попередньо розігріту на 180 градусів духовку на 1 годину. Час можете варіювати під себе, свою техніку. Мені подобається, коли овочі виходять м'які і тануть у роті.
Дістаємо нашу готову страву з сиру, даємо трохи охолонути, щоб не обпектися і насолоджуємося смаком.
Коментувати