М'ясна запіканка-суфле

Смачна і зовсім не клопітна запіканка-суфле. Ситна, м'ясна страва зі свинини, ароматна під сирною скоринкою! Чудовим доповненням послужать сезонні овочі. Запрошую до столу! Вкусні страви в духовці з фаршу. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний (свинина + яловичина в рівних пропорціях) - 400 г
  • Яйце куряче (великих, якщо дрібні 3 шт.) - 2 шт
  • Масло вершкове - 70 г
  • Сир твердий (будь-який ваш улюблений, можна домашній сир, у мене сулугуні) - 30..50 г
  • Спеції (за смаком: чорний, білий і запашний перець мелений, мускатний горіх, коріандр)
  • Сіль за смаком)
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1,5 ст. л.
  • Крупа манна - 1 ст. л.

Кількість порцій: 2

Основні продукти. Забігаючи вперед, хочу зазначити, що я взяла два дрібних яйця і суфле вийшло трохи пухким. Тому раджу взяти три яйця середнього розміру! Фарш повинен бути дрібного помелу, так з ним буде простіше працювати. Яйця розділити на жовтки і білки.
Розтопити ложку вершкового масла (від загальної кількості) і обсмажити фарш на інтенсивному вогні. В процесі обсмажування розбивати фарш на дуже дрібні шматочки, активно працюючи лопаткою! В самому кінці посолити і поперчити. Остудити до теплого. Якщо раптом не вдалося дрібно розбити фарш, то можна вже готовий прокрутити через м'ясорубку з крупною решіткою. Часу займе трохи більше, зате кінцевий результат порадує більш рівномірною текстурою!
У тій же сковороді, де смажився фарш, розтопити масло, що залишилося і всипати борошно.
Обсмажувати борошно до золотистого кольору і легкого горіхового аромату. Остудити до кімнатної температури і з'єднати з жовтками.
У остиглий фарш додати інші спеції, манку, олійно-борошняну-яєчну суміш і активно працюючи ложкою все добре перемішати.
Білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Ложку збитих білків сміливо вмішати в м'ясну масу.
Потім додати ложку-дві білків і знову вмішати. А ось білки, що залишилися слід ввести акуратно і дбайливо!
Форму для запікання змастити маслом і посипати сухарями.
Викласти м'ясну масу, розрівняти. Запікати в гарячій духовці при 180 * -190 * перші 15 хв.
Потім посипати тертим сиром і пекти ще 10-15 хв.
Сир повинен розплавитися і підрум'янитися. Дати запіканці трохи охолонути у формі, далі повністю остудити на решітці.
Ну вот і все! Запіканка-суфле готова! Нарізати порційними шматками і подавати! З будь-якими соусами, гарнірами і овочами. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі