Курка з булгуром і кабачками

Почався сезон кабачків, але на вулиці жарко і стояти довго біля плити не хочеться. Довелося "винайти" нескладний і смачний рецепт страви з кабачків і курячого філе на сковороді, при цьому досить низькокалорійний. Сподіваюся комусь стане в нагоді.

Інгредієнти

  • Стегно куряче (без кістки) - 900 г
  • Кабачок - 900 г
  • Булгур - 175 г
  • Цибуля ріпчаста - 300 г
  • Соєвий соус - 50 мл
  • Вода - 20 мл
  • Вино біле сухе - 20 мл
  • Сіль (0,5 ч.л. в маринад, 0,5 ч.л. в кабачки) - 1 ч. л.
  • Спеції (у мене - азіатська суміш, але можна додати будь-яку, яка вам подобається) - 1 ст. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 10

Курячі стегна порізати на 4 частини.
У мисці змішати соєвий соус, вино, воду і сіль. Розмішати сіль. Залити стегна маринадом. Відставити на 30 хвилин маринуватися. Якісне м'ясо візьме практично весь маринад.
Кабачки почистити, порізати крупно. Присолити, посипати спеціями. Перемішати. Відставити на 30 хвилин.
По закінченню 30 хвилин цибулю почистити, порізати довільно.
Розігріти глибоку сковороду або сотейник, влити олію, обсмажити до напівпрозорості цибулю.
Викласти курку, обсмажити на сильному вогні, щоб трохи схопилася. Викладати курку по шматку, щоб маринад, який курка не ввібрала, залишився в мисці. Нам він більше не потрібен.
Зменшити вогонь до мінімуму, висипати кабачки до курки (разом з водою, яку кабачки віддали). Закрити кришкою і заткнути на кришці отвір з якого зазвичай виходить пар. Залишити тушкуватися годину.
Через годину - додати булгур, перемішати. Соку кабачки дають зазвичай багато, потрібно щоб рідина не покривала вміст сковороди. Якщо рідини мало - долийте гарячої води, якщо багато - отлейте зайву. Знову закрийте кришкою з закритим отвором. Залиште тушкуватися на 30 хвилин.
Через 30 хвилин, відкрийте кришку, перемішайте і подавайте нашу страву з курячого філе до столу.

Коментарі

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі