Запіканка з куркою і пшоном

Хороший рецепт з курячого філе в духовці для корисного обіду, який не претендує на вишуканість, але здатний урізноманітнити ваше меню. Приготовані заздалегідь страви в духовці зручно брати з собою на обід. А ще така запіканка допоможе використовувати залишки пшоняної каші. Сирна запіканка також смачна, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

  • Філе куряче - 2 шт
  • Пшоно - 110 г
  • Моцарелла (терта, 50 г в основу і 50 г для скоринки) - 100 г
  • Шпинат (молодий) - 50 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сіль за смаком
  • Горіх мускатний (мелений) - за смаком
  • Коріандр (мелений) - за смаком
  • Імбир (мелений) - за смаком
  • Перець чорний (мелений) - за смаком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Зварити 110 г пшона (це 1 стакан для мультиварки) в співвідношенні крупа:вода = 1: 1,5. Порізати куряче філе. Для основи змішати варене пшоно з половиною тертої моцарелли, викласти на дно форми для запікання, ущільнити. Зверху розкласти листя молодого шпинату. На шпинат викласти шматочки сирого курячого м'яса. Яйця злегка збити, посолити, додати прянощі. Вилити збиті яйця на верх майбутньої запіканки і присипати другою половиною моцарелли. Поставити форму в духовку і запікати при 180С приблизно 25 хвилин.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі