Я стала володаркою цієї цікавої і смачної трави. На вигляд - сіно, на запах - лимон. Тонкий, приємний аромат! Звичайно ж, захотілося щось з нею приготувати. Оскільки я люблю цитрусові добавки до курки, то без сумніву вирішила приготувати цей рецепт страви з курячого філе на сковороді.
Інгредієнти
- Курча (або 1 кг філе) - 1 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Спеції (лемонграсс 2 стебла, якщо свіжий) - 1 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Лайм - 4 шт
- Соєвий соус - 3 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Коріандр (мелений) - 0,5 ч. л.
- Перець чилі (пластівці) - за смаком
- Сіль за смаком
- Кінза (або м'ята) - за смаком
- Олія - за смаком
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Змішати всі спеції, цукор, сіль.
Курку нарізати на порційні шматки. Цибулю нарізати півкільцями і перемішати з куркою.
Додати суміш спецій, соєвий соус.
Лайм (у мене лимон) розрізати на великі частини і додати до курки. Перемішати. Залишити маринуватися близько 2-х годин.
Обсмажити на рослинній олії шматочки курки близько 5 хвилин.
Викласти в сковороду весь вміст миски, де маринувалася курка. Зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько 20 хвилин, періодично перевертаючи. Якщо соусу мало, можна додати трохи води або бульйону.
Подавати курку з соусом. На гарнір краще відварений рис. Але у нас була картопля. Смачного!
Коментувати