Ситна курка "В ажурі"

Пропоную приготувати дуже ситне блюдо - курочку «в ажурі». Це навіть більше, ніж просто страва з картоплі і курки а цілий комплексний сніданок, який обов'язково оцінить ваша сім'я. Ці страви з курячого філе являють собою великий картопляний дерун, всередину якого поміщаються скибочки обсмаженої курки, сиру і зелені. Виходить три повноцінних порції.

Інгредієнти

  • Філе куряче - 1 шт
  • Картопля - 5 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сир твердий - 80 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Петрушка - 0.5 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Олія (для обсмажування) - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 3

Куряче філе нарізати так, як на відбивні, тільки ще розрізати на шматочки меншого розміру. На сильному вогні обсмажити курочку в розігрітій олії поки вона зарум'яниться. В кінці смаження додати сіль і перець.
Натерти на тертці очищену картоплю і віджати зайву вологу наскільки можливо. Додати борошно, сіль, перець і яйце, масу добре перемішати.
Окремо натерти твердий сир і змішати його з подрібненою петрушкою.
Третину картопляної маси викласти в сковороду, добре розігріту з маслом, рівномірно розподілити по дну. Коли низ прожарітся, перевернути. На половину деруна викласти шматочки курки, також третю частину.
Сирну масу також розділити на 3 частини. Однією частиною посипати перший дерун.
Вільної частиною деруна укрити начинку. Коли половинка прожарітся, перевернути і другу половинку обсмажити також.
За таким же принципом посмажити ще 2 деруни. Звичайно, можливо рецепт здасться важким, але іноді я думаю можна приготувати такий сніданок у вихідний день. Ці страви з курячого філе потрібно подавати до столу гарячим, тому поки смажаться наступні деруни, перший потрібно накрити, щоб не остигав.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі