Цей супер простий рецепт страви з курки на день народження допоможе вам приготувати чудову курочку, у мене курячі гомілки - до рису або овочів! Ідеальний солодко-солоний медово-часниковий соус змусить вас облизувати пальці після кожного укусу! Виглядає чудово! І найголовніше, що не потрібно маринувати!
Інгредієнти
- Гомілка куряча - 1 кг
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Часник - 6 зуб.
- Мед - 80 г
- Бульйон (або вода) - 50 мл
- Оцет (яблучний) - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Петрушка - 5 г
- Кунжут (щіпка для посипання)
- Олія (для смаження) - 20 г
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 6
1. Курячі гомілки посоліть і поперчіть за своїм смаком і відкладіть.
2. Приготуйте соус - змішайте мед, яблучний оцет і соєвий соус.
3. Часник натріть на дрібній тертці.
4. Зелень подрібніть.
5. Курку обсмажити на олії до золотистого кольору, перевертаючи і прикриваючи кришкою, вогонь трохи вище середнього.
6. Коли курка майже готова додайте часник і протушкувати його 30 секунд. Потім влийте бульйон і ще протушкувати кілька хвилин під кришкою.
7. Додайте соус і тушкуйте курку до його загуснення - приблизно 5 хвилин.
8. Готову курку прикрасьте петрушкою і кунжутом. Смачного!
2. Приготуйте соус - змішайте мед, яблучний оцет і соєвий соус.
3. Часник натріть на дрібній тертці.
4. Зелень подрібніть.
5. Курку обсмажити на олії до золотистого кольору, перевертаючи і прикриваючи кришкою, вогонь трохи вище середнього.
6. Коли курка майже готова додайте часник і протушкувати його 30 секунд. Потім влийте бульйон і ще протушкувати кілька хвилин під кришкою.
7. Додайте соус і тушкуйте курку до його загуснення - приблизно 5 хвилин.
8. Готову курку прикрасьте петрушкою і кунжутом. Смачного!
Коментувати