Смажена гостра свинина

Смажена свинина - вже від цих слів бурчить у шлунку... А що ж з ним буде, якщо посмажити свинину за цим рецептом - в гострому соєвому маринаді з коріандром і імбиром з незвичайною нарізкою. Не буду Вас мучити, угощайтесь, дорогі любителі гострих страв азіатської кухні. В цьому рецепті страви зі свинини на день народження вказано кількість спецій для середньої гостроти готового м'яса, при бажанні можна і збільшити і зменшити на свій смак. Кухня: Корейська

Інгредієнти

  • Шийка свиняча - 1 кг
  • Соєвий соус - 4 ст. л.
  • Паста перцева - 2 ст. л.
  • Паприка солодка (з гіркою) - 1 ч. л.
  • Коріандр (мелений) - 1 ст. л.
  • Імбир (сушений) - 1 ч. л.
  • Кунжут (смажений) - 2 ст. л.
  • Перець чорний (мелений) - 1 ч. л.
  • Сіль (1/2 ч.л.) - за смаком
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

Час вказано без урахування маринування. М'ясо вимити, обсушити і нарізати тонко, але не розрізаючи до кінця.
Змішати сухі спеції. Соєвий соус перемішати з перечно-часниковою пастою.
Помістити м'ясо в "тісну" миску, додати сіль і цукор, спеції і соєво-перцеву суміш.
Натерти маринадом кожну "пелюстку".
Перевернути і залишити на 30-60 хвилин.
За 40 хвилин до подачі розігріти олію в глибокій сковороді, викласти в неї м'ясо, розрізами вниз. Смажити 10-15 хвилин на середньому вогні, зручніше під кришкою.
Акуратно перевернути, обсмажити з іншого боку, 7-10 хвилин, вогонь середній. Влити залишки маринаду, 100 мл. окропу, закрити кришкою і довести до готовності на мінімальному вогні, 15-20 хвилин.
Подати гарячим, посипавши смаженим кунжутом, з гострими закусками. На гарнір відварений рис. М'ясо презентабельно виглядає на святковому столі. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі