Гострі ковбаски для мангала або гриля

Пропоную приготувати гострі свинячі ковбаски гриль. Їх можна посмажити на сковороді, а можна приготувати на вугіллі. Будемо робити ковбаски двох типів: з фаршу і з рубленого м'яса. Кухня: Російська. Готуйте страви зі свинини.

Інгредієнти

  • Свинина - 2 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Паприка солодка - 4 ч. л.
  • Перець кайєн - 3 ч. л.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Часник - 4 зуб.
  • Вода - 150 мл
  • Соус (гострий типу табаско) - 3 краплі
  • Кишки (свинячі солоні)

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Кишки беремо на ринку в м'ясному відділі. Вони просолени і заморожені. У мисці з водою замочуємо їх на 1-2 години. Потім добре промиваємо їх від солі під проточною водою. М'ясо в цьому рецепті у мене свинина з невеликими ділянками жиру, якщо хочете ковбаски пожирнее, то додайте сала або грудинку. Для ковбасок з рубленого м'яса: М'ясо краще злегка заморозити. Так його простіше дрібно нарізати. Нарізаємо на маленькі шматочки. Якщо у вас є сокира для рубки м'яса, то краще використовувати її. Для ковбасок з фаршу: М'ясо порізати на довільні шматочки і прокручуємо його на м'ясорубці. Потім подрібнити цибулю. Цибулю перекручуємо в кінці, щоб м'ясо не залишалася в м'ясорубці. Додаємо цибулю до м'яса.
Додаємо спеції в м'ясо і добре перемішуємо. Так само для більш гострого смаку я рекомендую збільшити кількість кайєнского перцю і гострого соусу в 2 рази.
Вливаємо в фарш воду і починаємо його відбивати. Так фарш живить в себе воду і стане соковитим. Відбиваємо хвилин 10.
Тепер є 2 шляхи.Фарш можна залишити в мисці, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник маринуватися на добу. Потім дістати і нафарширувати ковбаски. А можна нафарширувати ковбаски і залишити на ніч у холодильнику. Фаршируємо оболонку начинкою. Надягаємо оболонку на насадку. Потім проштовхуємо трохи начинки, прибираємо зайве повітря і зав'язуємо оболонку, формуємо початок ковбаски. І далі продовжуємо набивати. Фаршируються ковбаски досить швидко і просто. При заповненні стежимо за тим, щоб ковбаска виходила більш-менш рівномірною по товщині - без пустот і провалів. Дуже туго ковбаски НЕ набивайте, щоб вони не лопнули при готуванні. Потім зав'язуємо кінець оболонки і перекручуємо, щоб отримати ковбаски бажаної довжини. Можна начинити і без м'ясорубки, беремо зрізане горлечко від пластикової пляшки там, де вузька частина надягаємо оболонку, а з іншого боку проштовхує начинку.
Перед смаженням ковбасок, наколює в декількох місцях зубочисткою, для того, щоб вони не лопнули при смаженні. Грати змащуємо рослинним маслом, так ковбаски НЕ пристануть до грат. Викладаємо не надто щільно і смажимо з двох сторін до золотистого кольору. У нас пішло приблизно хвилин 5 - 10 на кожну сторону. Ковбаски варто викладати на мангал, коли найбільший жар пройшов і вугілля вкрилися білим попелом і придбали білястого кольору. На такому жарі вони відмінно приготуються і не пригорять. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі