Дуже подобається мені об'єднувати м'ясне блюдо з гарніром в одне ціле і готувати відразу все разом. У цьому рецепті овочі і котлети не смажать, а відразу запікаються в сирому вигляді, щоб було більш корисно. Неймовірно смачне поєднання помідорів, болгарського перцю, картоплі і котлет! Таким блюдом можна ситно і смачно нагодувати всю сім'ю від малого до великого. Ці страви з картоплі і фаршу на сковороді виходять дуже смачними. Страви в духовці - категорія рецепту.
Інгредієнти
котлети
- Фарш м'ясний - 350 г
- Сухарі панірувальні / Панірування - 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста (натерти на тертці або прокрутити через м'ясорубку) - 1 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Овочі
- Картопля - 600 г
- Перець болгарський - 1 шт
- Помідор - 2 шт
- Часник - 5 зуб.
- Сіль за смаком
соус
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Вода - 200 мл
- Олія - 1 ст. л.
- Сіль - 1 пучку.
- Перець чорний - 0.3 ч. л.
З'єднати всі інгредієнти для котлет. Добре перемішати.
Зліпити з фаршу котлети. Викласти в форму для запікання.
Молоду картоплю помити і почистити. Якщо картопля велика, то розрізати на 4 частини. Якщо невелика, то залишити цілою і зробити невеликі надрізи. Посолити.
Додати картоплю до котлет.
Помідор нарізати часточками. Перець нарізати невеликими смужками. Викласти на картоплю з котлетами. Додати часник цілими зубчиками (я не додавала, оскільки дитина не любить його).
Приготуємо соус. У гарячу воду додати сіль, перець, томатну пасту і олію. Перемішати.
Вилити соус на котлети з овочами.
Накрити фольгою і запікати 40 хвилин. Потім зняти фольгу і запікати ще 30-40 хвилин до готовності картоплі. Я люблю, щоб соусу було поменше, тому варю його, поки не залишиться зовсім небагато соусу.
Коментувати