Котлети з молодою картоплею в духовці

Дуже подобається мені об'єднувати м'ясне блюдо з гарніром в одне ціле і готувати відразу все разом. У цьому рецепті овочі і котлети не смажать, а відразу запікаються в сирому вигляді, щоб було більш корисно. Неймовірно смачне поєднання помідорів, болгарського перцю, картоплі і котлет! Таким блюдом можна ситно і смачно нагодувати всю сім'ю від малого до великого. Ці страви з картоплі і фаршу на сковороді виходять дуже смачними. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

котлети

  • Фарш м'ясний - 350 г
  • Сухарі панірувальні / Панірування - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (натерти на тертці або прокрутити через м'ясорубку) - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Овочі

  • Картопля - 600 г
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Часник - 5 зуб.
  • Сіль за смаком

соус

  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Вода - 200 мл
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль - 1 пучку.
  • Перець чорний - 0.3 ч. л.
З'єднати всі інгредієнти для котлет. Добре перемішати.
Зліпити з фаршу котлети. Викласти в форму для запікання.
Молоду картоплю помити і почистити. Якщо картопля велика, то розрізати на 4 частини. Якщо невелика, то залишити цілою і зробити невеликі надрізи. Посолити.
Додати картоплю до котлет.
Помідор нарізати часточками. Перець нарізати невеликими смужками. Викласти на картоплю з котлетами. Додати часник цілими зубчиками (я не додавала, оскільки дитина не любить його).
Приготуємо соус. У гарячу воду додати сіль, перець, томатну пасту і олію. Перемішати.
Вилити соус на котлети з овочами.
Накрити фольгою і запікати 40 хвилин. Потім зняти фольгу і запікати ще 30-40 хвилин до готовності картоплі. Я люблю, щоб соусу було поменше, тому варю його, поки не залишиться зовсім небагато соусу.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі