Найпростіший рататуй

Класика вегетаріанської кухні. Рататуй я сьогодні спрощу. Я не буду робити для нього соус з овочів, а візьму готовий в банках, який залишився з минулого року. У мене гостре лечо. Сезон овочів свіжих, готуємо швидко, смачно і без проблем. Соус можна взяти будь-який томатний, який у вас є! Пісні страви з кабачків дуже смачні. Страви з баклажанів теж цікави.

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт
  • Кабачок - 1 шт
  • Помідор - 1 шт
  • Соус (у мене домашня заготовка гостре лечо, будь томатний соус) - 4 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Перець чорний (мелений за смаком)
  • Приправа (прованські трави) - 1 ч. л.
  • Зелень (для подачі: петрушка і кріп за смаком)

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Овочі: кабачок, баклажан і помідор нарізаємо кільцями однакової товщини ~ 5 мл.
Беремо будь-яку глибоку форму і змащуємо її маслом. Викладаємо з банки соус і розподіляємо його шаром по дну.
Укладаємо овочі "внахлест" чергуючи.
В масло оливкове кладемо сіль, прованські трави і перчимо до смаку, додаємо дрібно порубаний часник. Перемішуємо. Поливаємо овочі цією олійної сумішшю рівномірно. Ставимо в духовку. Я виставила т-190 С і час 20 хвилин. Оскільки форма у мене скляна, я її поставлю в духовку відразу. Мені цього часу вистачає для моєї духовки. Орієнтуйтеся по своїй.
Рататуй готовий! Ароматний!
Подаємо присипавши зеленню. Швидко, ароматно, дуже смачно, паличка виручалочка, коли для готування немає зовсім часу! Якщо домашній соус смачний і насичений, то взагалі - казка! Подати можна з чим захочете і можна їсти просто як самостійну страву з кабачків!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі