Тушковані свинячі реберця з овочами, картоплею і куркумою в мультиварці. Ароматні, ситні страви з брокколі для сімейного обіду. Гарячі страви в мультиварці дуже смачні.
Інгредієнти
- Ребра свинячі - 05 кг
- Оливкова олія (або соняшникова) - 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 2 шт
- Помідор - 1 шт
- Брокколі (суцвіття) - 8 шт
- Картопля (молода картопля 10 шт середнього розміру) - 07 кг
- Петрушка (корінь і черешки від 1 гілочки) - 1 шт
- Перець духмяний (і + перець чорний горошком-6 шт) - 3 шт
- Лист лавровий (невеликі) - 2 шт
- Куркума - 2 ч. л.
- Сіль за смаком)
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 4
Готуємо все, що нам знадобиться для страви. Реберця нарізаємо, миємо й обсушуємо паперовим рушником.
У каструлю мультиварки наливаємо оливкову олію, включаємо режим обсмажування. Викладаємо цибулю ріпчасту, порізану півкільцями. Оливкову олію можна замінити соняшниковою.
У цибулю викладаємо моркву, порізану часточками.
Через три хвилини ребра відправляємо в каструлю. Трохи все обсмажуємо. Зовсім трошки.
Додаємо овочі: помідор, порізаний довільно, корінь і черешки петрушки, порізані дуже дрібно і суцвіття брокколі. З помідора можна зняти шкірку, я цього не зробила. Помідор дасть сік. Тушкуємо все хвилин 5.
Викладаємо картоплю, порізану крупно.
Присипаємо куркумою, перемішуємо і наливаємо води гарячої, щоб її рівень був вище на товщину пальця приблизно. Закриваємо кришкою і виставляємо режим тушкування на 1 годину.
Приблизно хвилин через 50 відкриваємо мультиварку, солимо, кладемо перці і лавровий лист. Знову закриваємо і залишаємо до відключення мультиварки, а це ще хвилин 10. Готово.
Подаємо. Я подала разом з бульйоном. Можна сказати, що це блюдо і перше, і друге.
Ось такий надзвичайно яскраво жовтий колір! Просто, ароматно, красиво і смачно!
Коментувати